El total d’operacions de càrrega ha estat de 1.492 des de la posada en marxa del servei el passat 17 de setembre
Els dispensadors de les dessaladores de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA) a Eivissa han subministrat ja més de 21.000 metres cúbics d’aigua des de la seva posada en marxa, un volum suficient per a proveir durant un mes a una població com a Santa Gertrudis, amb 2.800 habitants.
El servei, que compta amb tres punts de càrrega després de la recent incorporació del dispensador de Santa Eulària, permet substituir les extraccions d’aigua subterrània per recursos no convencionals, millorant així la disponibilitat territorial d’aquest recurs. El total d’operacions de càrrega ha estat de 1.492, de les quals 1.209 es van realitzar en la IDAM d’Eivissa.
Al setembre, el dispensador d’Eivissa, el primer a entrar en servei des del dia 17, va subministrar un total de 262 camions per a un volum de gairebé 4.000 m³. A l’octubre, amb la incorporació del dispensador de Sant Antoni, es van realitzar 805 operacions de càrrega, amb un volum total de gairebé 11.500 m³, dels quals 1.654 m³ corresponen al dispensador de Sant Antoni.
A finals d’octubre es va percebre un descens de la demanda després de les pluges registrades i la previsible recàrrega de cisternes en habitatges aïllats. Al novembre, amb la inèrcia del mes anterior i després de les pluges registrades els dies 7 i 11, l’ús va disminuir fins a les 267 operacions, amb un volum similar al registrat en els 13 dies de setembre, d’una mica més de 3.700 m³. Els dies 16 i 25 d’octubre van ser els de major ús registrat, amb un volum de 600 m³ i un total de més de 40 operacions diàries.
Fins al 12 de desembre, s’han dispensat un total de 2.197 m³ amb 158 càrregues, mostrant novament una tendència a l’alça respecte a novembre. Aquesta setmana s’ha posat en operació el tercer dispensador, situat en la dessaladora de Santa Eulària, que millorarà territorialment la disponibilitat d’aquest servei.
De moment, es preveu mantenir en servei els tres punts de càrrega o els que el proveïment urbà permeti, sempre que la demanda municipal se situï per sota de la capacitat de producció. L’objectiu és substituir al màxim les extraccions d’aigua subterrània per aquests recursos no convencionals.