La nova depuradora d’Addaia donarà servei a més de 21.000 persones

El conseller de Medi Ambient i Territori ha visitat les instal·lacions, recepcionades el mes de juliol

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, i el director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló, han visitat, aquest dijous, les noves instal·lacions de sanejament i depuració d’Addaia, al municipi d’Es Mercadal. A la visita hi han assistit, també, la vicepresidenta del Consell insular de Menorca i consellera de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, i el batle d’Es Mercadal, Francesc Xavier Ametller.

La Conselleria de Medi Ambient i Territori gestiona les instal·lacions, a través de l’Agència Balear de l’Aigua, una vegada les va recepcionar, dia 8 de juliol de 2020, al Ministeri de Transició Ecològica, encarregat d’executar el projecte de construcció.

Les noves instal·lacions inclouen una Estació Depuradora d’Aigues Residuals (EDAR), tres estacions de bombament (Addaia, ses Coves Noves i Son Parc) i l’emissari marítim-terrestre que podran tractar un cabal mitjà de 3.932 m3/dia. Donaran servei a uns 21.667 habitants dels nuclis poblacionals d’Addaia, Coves Noves, Son Parc, Arenal d’en Castell, Punta Grossa i Na Macaret.

La nova EDAR disposa d’un emissari marítim-terrestre amb una longitud de 3.185 metres, en el tram terrestre, i de 2.163 metres en el tram marítim. Aquesta infraestructura compleix amb les indicacions en matèria de tractament de vessament que indica el Pla hidrològic de les Illes Balears.

El conseller Mir ha destacat el gran avanç mediambiental que suposa la posada en funcionament de l’EDAR. Fins ara, les aigües residuals es dipositaven a fosses sèptiques o es tractaven a petites depuradores.