L’Impost de Turisme Sostenible finança la substitució parcial de la xarxa de sanejament de Ciutadella Sud

El conseller de Medi Ambient i Territori ha visitat les obres, amb un pressupost de 322.635,51 €

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, i el director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló, han visitat, aquest dimecres, les obres per a la substitució parcial de la xarxa de sanejament de Ciutadella Sud. A la visita hi han assistit, també, la vicepresidenta del Consell insular de Menorca i consellera de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera, Maite Salord, la directora gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Antonina Alomar, i la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila.

Els fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) aporten el finançament d’aquesta actuació, que compta amb un pressupost de 322.635,51 €. L’objectiu del projecte és renovar la conducció entre les Estacions de Bombeig d’Aigües Residuals (EBAR) de Canal Salat i Santandria per garantir-ne un funcionament òptim.

Les tasques que s’hi realitzaran permetran substituir el tram de 342 metres de canonada de fibrociment que hi ha instal·lada per una conducció de polietilè d’alta densitat. «Les actuacions previstes serviran per acabar amb les avaries puntuals però cada vegada més freqüents que s’han produït en aquest tram, provocades per l’antiguitat de les instal·lacions», ha destacat el conseller.

La substitució parcial de la xarxa de sanejament, que té 25 anys, permetrà que tot el sistema de conducció funcioni correctament. Cal tenir en compte que la canonada de fibrociment s’ha vist afectada per l’acumulació de gasos generats en les aigües residuals, el que ha provocat diverses incidències.

L’obra es va iniciar a principis del mes de setembre i té un termini d’execució de 4 mesos.

Cal recordar que aquest sistema general de sanejament i depuració dona servei al nucli urbà de Ciutadella i a les urbanitzacions, situades al sud del nucli, de Cap d’Artrutx, Son Blanc, Cala Blanca, Sa Caleta i Santandria.