El nou sistema de telecontrol i vigilància de la xarxa en alta d’Eivissa permet detectar les avaries amb major celeritat

\ El conseller Mir ha visitat les instal·lacions, que suposen una passa més cap a la modernització i digitalització de l’Agència Balear de l’Aigua

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat, aquest dijous, el nou sistema de vigilància i telecontrol de la xarxa de distribució d’aigua potable en alta de l’illa d’Eivissa que ja es troba a ple rendiment. En la visita l’han acompanyat el conseller insular de Presidència i Gestió Ambiental, Vicent Roig; el regidor de Medi Ambient i Transició Energètica de l’Ajuntament d’Eivissa, Jordi Salewski; el director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua, Guillem Rosselló; i el secretari general de l’Agència, Juan Calvo.

L’Agència Balear de l’Aigua ha invertit 858.538 euros (amb l’IVA exclòs) en el sistema de telecontrol i vigilància. «És una passa més en el procés de modernització que ha iniciat l’Agència i que permet optimitzar el rendiment d’una infraestructura bàsica per a la ciutadania d’Eivissa com és el de la interconnexió de les tres dessalinitzadores de l’illa, sense les quals no es podria abastir la població», ha assenyalat el conseller.

Rosselló, per la seva banda, ha explicat que, fins ara, operacions relacionades amb la distribució en alta d’aigua dessalinitzada s’havien de fer de manera manual. «Els darrers anys, el creixement de la demanda obligava a invertir en una modernització i automatització que permetés atendre de manera telemàtica les oscil·lacions de la demanda de cada municipi», ha explicat.

Calvo, d’altra banda, ha destacat que aquest nou sistema permet detectar de manera més ràpida les avaries i les fuites de la xarxa. «Suposa, en definitiva, una garantia que l’Agència complirà amb el seu propòsit d’oferir un servei de qualitat», ha assegurat.

El sistema de telecontrol i vigilància forma part d’una sèrie d’inversions executades per l’Agència Balear de l’Aigua els darrers anys a l’illa d’Eivissa i que han permès optimitzar el funcionament de la xarxa en alta i modernitzar el seu funcionament, entre les quals destaquen la connexió de la dessalinitzadora de Santa Eulària a la xarxa d’abastiment en alta de l’illa d’Eivissa o la construcció d’un dipòsit de 5000 m3 per a la xarxa d’abastiment del terme municipal de Santa Eulària.