L’Agència Balear de l’Aigua certifica el final de les obres de remodelació de la tercera línia de la dessaladora de Formentera

L’actuació, finançada amb l’impost de turisme sostenible, garanteix el subministrament d’aigua potable a l’illa

El consell d’administració de l’Agència Balear de l’Aigua ha aprovat, aquest dijous,la certificació final de la remodelació de la tercera línia de producció de la dessaladora d’aigua marina de Formentera. Les obres, que van ser recepcionades durant l’estiu, han estat finançades amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) per un import final de 338.917,11 €.

L’actuació ha consistit en la instal·lació d’un bastidor d’osmosi inversa de capacitat de 2.500 m3/dia i la substitució de les membranes actuals de 400 ft2 per membranes de 440 ft2. Això, permetrà, d’una banda, que els nous equips instal·lats en l’anterior remodelació (finalitzada el 2017) operin de manera òptima i millorar, a la vegada, l’eficiència energètica de les instal·lacions.

D’aquesta manera, la capacitat de producció d’aquesta línia s’incrementa un 20% passant d’un màxim de 2.000 m3/dia a 2.500 m3/dia.

Cal recordar que l’aigua potable que consumeix l’illa de Formentera és subministrada per l’Agència Balear de l’Aigua a partir de la producció de la IDAM. Aquesta planta compta amb tres línies de producció d’aigua dessalada, que garanteixen el subministrament urbà i permeten reduir la pressió sobre l’aqüífer de l’illa, actualment en estat de sobreexplotació i salinització.