Unes 600 persones coneixen les instal·lacions d’abastament, sanejament i depuració d’Eivissa de la mà d’ABAQUA i l’Aliança per l’Aigua

La iniciativa es va posar en marxa en motiu del Dia mundial de l’aigua i s’ha allargat dos mesos per l’alta demanda

El programa de visites a les instal·lacions de sanejament i depuració que gestiona l’Agència Balear de l’Aigua a l’illa d’Eivissa, coordinat per l’Aliança per l’Aigua, s’ha tancat amb un total de 590 participants en 32 grups. D’aquests, la immensa majoria (565) han estat alumnes de diversos centres educatius de l’illa mentre que la resta han estat veïnats, membres de les associacions APNEEF i APFEM i un equip d’una televisió alemanya.

La iniciativa neix arran de la celebració, dia 22 de març, del Dia mundial de l’aigua quan l’Agència i l’Aliança van decidir coorganitzar una Jornada de portes obertes. Davant l’alta demanda de visites, es va decidir ampliar el termini per a les visites als mesos d’abril i maig, amb resultats prou satisfactoris.

Les visites s’han desenvolupat a les dessaladores d’Eivissa i Santa Eulària i a les depuradores de Sant Antoni i Santa Eulària. Tècnics de l’Aliança s’han encarregat de guiar les visites oferint explicacions sobre el funcionament de les infraestructures i el seu paper en la gestió del cicle integral de l’aigua.

Durant les visites d’escolars s’han fet diverses xerrades sobre el funcionament de les diverses fases dels tractaments de sanejament, depuració i dessalinització de les infraestructures que gestiona l’Agència així com dels problemes associats als mals usos de la xarxa de clavegueram, com ara l’arribada de tovalloletes.

S’han realitzat, també, activitats específiques d’educació ambiental centrades en problemàtiques relacionades amb el cicle integral de l’aigua com la proliferació de residus sòlids urbans com per exemple tovalloletes o restes de roba que posen en perill el procés de depuració quan arriben en quantitats excessives a les depuradores.

Donada la bona acollida de la iniciativa, l’Agència repetirà l’experiència el proper any.