ABAQUA proposa als municipis del sud de Mallorca l’arribada de la xarxa en alta de l’illa per proveir-los d’aigua dessalada

\ L’Agència du a terme una reunió informativa amb representants dels ajuntaments


El director gerent de l’Agència Balear de l’Aigua i la Qualitat Ambiental (ABAQUA), Guillem Rosselló, s’ha reunit, aquest dimarts, amb representants dels ajuntaments de Felanitx, ses Salines, Santanyí i Campos per tal d’exposar-los la possibilitat que la xarxa en alta d’aigua potable de Mallorca arribi a aquests municipis.

Es tracta d’un projecte que ABAQUA té planificat però que necessita de la conformitat dels ajuntaments per executar-se i un compromís perquè cada part executi les tasques sobre les quals té competències. D’aquesta manera, l’aigua potable arribaria fins els municipis del sud de Mallorca.

A iniciativa de Rosselló, que va exposar la proposta juntament amb el cap d’abastament de l’Agència, a la trobada celebrada a l’ajuntament de Santanyí hi han assistit els batles de Felanitx i el representant ses Salines, Jaume Montserrat i Juan Rodríguez, respectivament; la batlessa de Santanyí, Maria Pons; la batlessa pedània de Cala d’Or, Bàrbara Xamena, i un advocat en representació de l’ajuntament de Campos

Ara els municipis valoraran la iniciativa abans de decidir la resposta que donaran a l’Agència, la voluntat de la qual és signar un protocol en el qual quedin fermades les responsabilitats de totes les parts, tal com es va fer amb l’ajuntament de Manacor i la Mancomunitat del Pla l’any passat i que, per part d’ABAQUA, s’estan complint.