L’Agència balear de l’aigua licita obres de millora a la depuradora d’Eivissa per un import de 1,3 milions d’euros

El contracte preveu millores a la línies del tractament físic-químic i a la deshidratació de llots

L’Agència balear de l’aigua ha tret a licitació un contracte de subministrament de diversos equips per realitzar actuacions de millora a les línies del tractament físic-químic i de deshidratació de llots de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’Eivissa. Les actuacions estan valorades en 1,3 milions d’euros, amb l’IVA inclòs.

Els constants endarreriments en la construcció de la nova depuradora de Sa Coma fan necessàries unes actuacions de millora a l’EDAR de Vila que permetran millorar la qualitat de la depuració de les aigües residuals municipals que s’hi tracten i que seran d’utilitat quan l’EDAR de sa Coma entri en funcionament i l’EDAR de Vila s’integri en el sistema de bombeig de les noves instal·lacions.

Les actuacions per millorar la línia de fangs inclouen la substitució de les bombes de fang sec, la sitja de fangs i dues centrífugues; la instal·lació de noves bombes que permetin el trasllat dels fangs espessits fins a les centrífugues; la instal·lació d’un nou pont espessidor i de nous equips per afegir polielectrolit als fangs espessits.

Pel que fa a les millores en el tractament físic-químic es preveu col·locar unes reixes de gruixuts en cadascun dels canals de desabastament, per tractar d’eliminar la quantitat excessiva de tovalloletes i residus gruixuts de fibres que arriben des del clavegueram, i que col·lapsen els tamisos. Es proveiran a més, de nous ponts als desarenadors desengreixadors i es reposarà el pont d’un dels decantadors lamelars així com les lamel·les.