El segon fòrum d’aigua i turisme se centrarà en les bones pràctiques de gestió sostenible de l’aigua als establiments turístics

Durant la jornada, experts i responsables econòmics i polítics debatran sobre les alternatives en estalvi i reutilització

El segon fòrum sobre aigua i turisme, organitzat en el marc del projecte LIFE+WAT’SAVEREUSE amb la col·laboració de la Federació hotelera de Mallorca, se celebrarà el pròxim 8 de febrer a l’Auditori del Parc BIT de Palma i se centrarà en les bones pràctiques de gestió sostenible de l’aigua als establiments turístics de les Illes Balears.

Així, durant la jornada, experts en matèria hídrica i diversos actors del sector turístic compartiran experiències i reptes comuns a l’hora d’enfocar les mesures de gestió del cicle de l’aigua.

El fòrum està estructurat en quatre blocs. En el primer bloc, la directora general de Recursos Hídrics, Joana Garau, explicarà el context normatiu i de planificació hidrològica i turisme a l’arxipèlag. En el segon, hotels i indústries exposaran casos d’èxit en l’aplicació de tecnologies per estalviar aigua en el sector turístic, com ara la implementació de sensors de cabal o la reducció de la petjada hídrica en la bugaderia industrial.

El tercer bloc girarà al voltant de la reutilització d’aigua al sector, on es presentaran experiències en aquest àmbit tant en els hotels com en el manteniments de jardins turístics. La jornada finalitzarà amb la taula rodona on les directores de Recursos Hídrics, Joana Garau, i de Turisme, Isabel Vidal, debatran amb la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, i l’investigador del grup de recerca Glowater, Cels Garcia, debatran sobre les solucions de suport a les inversions transformadores en relació als recursos hídrics.

El projecte LIFE+ Watsavereuse té com a finalitat ajudar a pal·liar el problema mediambiental de l’escassetat d’aigua i la sequera mitjançant la realització de campanyes de sensibilització que permetin reduir com a mínim un 10% el consum global d’aigua dels turistes durant la seva estada a hotels, promoure i sensibilitzar als grups d’interès de la indústria turística per a l’estalvi i la reutilització de l’aigua, animar la indústria turística a implementar almenys 5 solucions de reutilització d’aigua, reforçar la col·laboració entre administracions públiques i operadors de la cadena de valor i reduir el consum global d’aigua dolça en un 30%.

Es tracta d’un projecte finançat pel programa LIFE que neix sota la coordinació de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània i que compta per el seu desenvolupament amb la participació de nou participants de Catalunya, Occitània i les Illes Balears. En representació de les Illes Balears, hi participa l’Agència Balear de l’Aigua, l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB) i el Clúster Químic de les illes Balears (CliqIB).

Per assistir al fòrum, cal reservar un lloc al següent enllaç: https://www.eventbrite.com/e/entradas-ii-forum-aigua-i-turisme-519098205707.