L’Agència balear de l’aigua adjudica la contractació de les obres de millora de la Depuradora d’Eivissa per 1,3 milions d’euros

Les actuacions que s’hi duran a terme seran millores a les línies del tractament físic-químic i de deshidratació de llots

El Consell d’Administració de l’Agència balear de l’aigua ha aprovat, aquesta setmana, la proposta d’acord per a l’adjudicació de la contractació de les actuacions de millora de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) d’Eivissa.

Les obres es divideixen en tres lots i tendran un cost d’1.326.100,53 € (IVA inclòs). Les empreses adjudicatàries són QUILTON SA per al lot de desbast, CADAGUA SA per a l’adequació decantadors lamel·lars i FACSA SA per a la deshidratació de llots.

Les actuacions per millorar la línia de fangs inclouen la substitució de les bombes de fang sec, la sitja de fangs i dues centrífugues; la instal·lació de noves bombes que permetin el trasllat dels fangs espessits fins a les centrífugues; la instal·lació d’un nou pont espessidor i de nous equips per afegir polielectrolit als fangs espessits.

Pel que fa a les millores en el tractament físic-químic es preveu col·locar unes reixes de gruixuts en cadascun dels canals de desabastament, per tractar d’eliminar la quantitat excessiva de tovalloletes i residus gruixuts de fibres que arriben des del clavegueram, i que col·lapsen els tamisos. Es proveiran a més, de nous ponts als desarenadors desengreixadors i es reposarà el pont d’un dels decantadors lamelars així com les lamel·les.

Els constants endarreriments en la construcció de la nova depuradora de Sa Coma fan necessàries unes actuacions de millora a l’EDAR de Vila que permetran millorar la qualitat de la depuració de les aigües residuals municipals que s’hi tracten i que seran d’utilitat quan l’EDAR de sa Coma entri en funcionament i l’EDAR de Vila s’integri en el sistema de bombeig de les noves instal·lacions.