La xarxa d’aigua potable del Govern arribarà fins al Llevant de Mallorca

\ ABAQUA i els municipis de Manacor, Sant Llorenç i Son Servera signen un protocol d’abastament

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, el batle de Manacor, Miquel Oliver, i els regidors de Medi Ambient de Sant Llorenç des Cardassar, Jaume Bassa, i de Son Servera, Miquel Espases, han anunciat, aquest dilluns, la signatura d’un protocol entre l’Agència Balear de l’Aigua i els tres municipis, que permetrà que rebin aigua potable a través de les conduccions als dipòsits de Manacor, Maria de la Salut i Petra.

El protocol té com a objectiu fixar la voluntat de les parts en què es materialitzi l’execució de les obres de perllongació de les conduccions als municipis que figuren en el Pla Hidrològic de les Illes Balears per tal de poder garantir-hi el subministrament d’aigua potable. Té una vigència de quatre anys prorrogables quatre anys més.

Mir ha agraït el compromís dels municipis «i la voluntat de treballar de forma conjunta i des de totes les administracions per abastir el Llevant de Mallorca amb aigua potable». En aquesta línia, el conseller ha recordat que ja s’han signat protocols per abastir el Pla i el Migjorn de Mallorca, a més del de Manacor.

El conseller ha volgut recordar també que, «des de la Conselleria de Medi Ambient i Territori hem tengut sempre l’aigua com a prioritat i el Pacte per l’aigua com un eix cabdal que ha guiat les polítiques hídriques d’aquesta legislatura». «Una de les grans fites és la conducció de Maria a Petra, de la qual se signarà l’acta de recepció de les obres aquesta setmana».

L’Agència i els municipis preveuen que la demanda anual sigui d’1.874.000 m3 per a Son Servera, 1.300.000 m3 per a Manacor i 700.000 m3 per a Sant Llorenç des Cardassar. Una vegada establertes les quantitats, es treballarà en el futur subministrament d’aigua a cadascun dels municipis a través de la signatura dels corresponents convenis de col·laboració específics necessaris.