127 alumnes coneixen les instal·lacions d’abastiment, sanejament i depuració d’Eivissa de la mà d’ABAQUA i Alianza por el Agua

\ La iniciativa es va posar en marxa en motiu del Dia mundial de l’aigua de 2022 i s’ha consolidat en el segon any de funcionament

Un total de 127 alumnes d’Eivissa han participat en el programa de visites a les instal·lacions d’abastiment, sanejament i depuració que gestiona l’Agència Balear de l’Aigua a l’illa, coordinat per l’Alianza por el Agua. La iniciativa va néixer en 2002 arrel de la celebració, el 22 de març, del Dia mundial de l’Aigua, quan l’Agència i l’Alianza van decidir coorganitzar una Jornada de portes obertes. Davant l’alta demanda de visites, es va decidir ampliar el termini per a les visites als mesos d’abril i maig, amb resultats bastant satisfactoris.

Enguany, s’han dut a terme un total de sis visites a les dessaladores d’Eivissa i Santa Eulària i a la depuradora d’aquesta darrera localitat. Tècnics de l’Alianza s’han encarregat de guiar les visites oferint explicacions sobre el funcionament de les infraestructures i el seu paper en la gestió del cicle integral de l’aigua.

Durant les visites d’escolars, s’han fet diverses xerrades sobre el funcionament de les diverses fases dels tractaments de sanejament, depuració i dessalació de les infraestructures que gestiona l’Agència, així com dels problemes associats als mals usos de la xarxa de clavegueram, com per exemple l’arribada de tovalloletes.

S’han realitzat, també, activitats específiques d’educació ambiental centrades en problemàtiques relacionades amb el cicle integral de l’aigua, com la proliferació de residus sòlids urbans, com per exemple tovalloletes o restes de roba, que posen en perill el procés de depuració quan arriben en quantitats excessives a les depuradores.